Site menu:

Collecte Oranje Fonds

Het Oranje Fonds is in 2002 ontstaan toen het als cadeau van alle Nederlanders werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ter gelegenheid van hun huwelijk. Zij zijn ons beschermpaar en zeer betrokken bij het Fonds en ons werkveld. In het oprichtingsjaar is het Oranje Fonds gefuseerd met het Juliana Welzijn Fonds, dat al sinds 1948 binnen de sociale sector werkzaam was. De BankGiro Loterij was meer dan veertig jaar de belangrijkste bron van inkomen van het Juliana Welzijn Fonds en later van het Oranje Fonds. Vanaf 2006 profileert de BankGiro Loterij zich nadrukkelijk als loterij voor cultuur. Het Oranje Fonds maakt dan de logische overstap naar de Nationale Postcode Loterij, die een nieuwe tak toevoegt aan haar profiel: sociale cohesie in Nederland.
Het Koninklijk paar bezoekt regelmatig projecten die door het Oranje Fonds worden ondersteund. Daarnaast reikt Koningin Máxima jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit en is het Koninklijk paar aanwezig bij feestelijke momenten zoals de start of de afsluiting van enkele programma's.

Een groot deel van de inkomsten van Het Oranje Fonds komt uit de Nationale Postcode Loterij en de Lotto.
Het Oranje Fonds doet veel voor verenigingen; zo ook voor onze vereniging.
Te denken valt aan de overkapping bij de dorpsontmoetingsplek, een bijdrage voor de jaarlijkse NL-doet dag, onze nieuwe muziek- en lichtinstallatie, Burendag.